VÁROS ÉS KULTÚRA

A város alapvető mozgatórugója a kultúra. A kultúra összeköti a közösség tagjait, nyitottabbá és a világ kérdéseire érzékenyebbé teszi az embereket. A kulturális szcéna kiváló találkozóhely, ami szó szerint összehozza a közösséget. Célunk a városi mikrokörnyezet szomszédsága számára kulturális lehetőségeket biztosítani. A szomszédsági közös élmény és az ezzel kapcsolatos találkozások erősítik a KIS TÁVOLSÁGOK VÁROSA közösségét: növelik az interakciók számát és megágyaznak jövőbeli közös együttműködéseknek.

Események és fesztiválok szervezése

Kulturális eseményeket és fesztiválokat szervezünk és bonyolítunk le. Önalló kulturális programokat valamint programsorozatokat viszünk el a közösségekhez. 

Kulturális-, helyi-, és kézműves értékek

Valamilyen tematikus körbe tartozó kulturális-, helyi-, vagy kézműves értéket képviselő termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó vásárokat szervezünk és bonyolítunk le.

Közösségi programok

Közösségi programokat szervezünk és bonyolítunk le, ezáltal szélesítve a közösségi kapcsolódási lehetőségek számát, közös élményt biztosítva a közösség tagjai számára.

Az épített örökség védelme

Különös hangsúlyt helyezünk a városi térben található épített örökség megóvására, célirányos projektekkel hívjuk fel a figyelmét a lakosságnak és a döntéshozóknak az épített örökség megőrzésének szükségességére.

Kulináris és gasztronómiai vásárok

Az ízek és receptek összehozzák a közösséget és közös élményt biztosítanak a közösség tagjai számára. Az ízek, receptek és kulináris tradíciók jegyében célzott programokkal kapcsoljuk össze a közösség tagjait.

Művészeti és kulturális projektek

A nagyobb fesztiváljellegű eseményeken túl, művészeti-, és kulturális projektek létrejöttét segítjük annak érdekében, hogy ezek a projektek hozzájáruljanak a városi kulturális élet színessé válásához.

Szemléletformálás és tájékoztatás

Kulturális eseményekkel és témákkal kapcsolatban tájékoztatjuk a közösséget, népszerűsítve a kulturális kikapcsolódási és közösségformáló kulturális programokat és lehetőségeket.

Lépj velünk kapcsolatba