RÓLUNK

EGY TÖRTÉNET, AMI MINDANNYIUNKRÓL SZÓL

Sok éve aktívan dolgozunk azért, hogy a belső pesti kerületek terei, utcái és szolgáltatásai minden ember számára minél elérhetőbbek legyenek. Célunk, a 15 PERCES VÁROS megalkotása, ahol mindenkinek jó élni, és ahol mindenki megtalálja a mindennapokban szükséges szolgáltatásokat és ezek az alapszolgáltatások minden városlakó számára elérhetőek. Célunk, hogy mind a fizikai-, mind a társadalmi távolságok csökkenjenek, és a város legyen valóban a nappalink meghosszabbítása.

A VÁROS MI VAGYUNK

A missziónk egy 21. századi városi tér létrejötte, mely egyszerre szolgálja a fenntarthatóságot és válik a mindennapok színterévé. Ehhez urbanisztikai, környezetvédelmi, szociális és kulturális projekteket valósítunk meg. Erősítjük a városi közösségeket, és a szomszédsági viszonyokat.

Nagy Diófa - Wesselényi

Történetünk

Súlyos és mély konfliktusokkal terhelt belső-erzsébetvárosi közösség tagjaiként elindítottuk a SZÍNES ERZSÉBETVÁROS projektet, amit aztán kiterjesztettünk a szomszédos kerületekre is.

A projekt célja az volt, hogy megmutassuk a 15 PERCES VÁROSOKAT melyekben élünk azok szépségeivel, nehézségeivel és megoldandó kihívásaival. Szavunkat hallattuk olyan kulcsfontosságú projektek kapcsán mint például a Blaha Lujza tér felújítása, a Rákóczi út újragondolása, a Nagykörút revitalizálása, Belső-Erzsébetváros közlekedésének humanizálása, vagy épp elsőként kongattuk meg a harangot a belső-erzsébetvárosi járdaszűkítések kérdésében.

Városi, kerületi és országos döntéshozók elé vittünk olyan ügyeket és kezdeményezéseket, melyek célja a KIS TÁVOLSÁGOK VÁROSÁNAK a megteremtése volt.

Célunk az volt és az is marad, hogy egy könnyen átjárható, könnyen megközelíthető, színes és izgalmas városi teret hozzunk létre. Olyat ahol a fenntartható közlekedési módok előnyt élveznek, és ami nem pusztán a továbbhaladásra ösztönöz hanem arra, hogy szomszédsági kapcsolatok alakulhassanak ki.

Továbbá célunk a város lakói közötti mindennemű távolság csökkentése a kultúra és a társadalmi párbeszéd hídteremtő eszközei révén. Célunk, hogy városunk zöld legyen és nyitott: közösségeink pedig szolidárisak és erősek.