15 PERCES VÁROS

Annyi a 15 perces városod, amennyi nagyjából egy negyed óra alatt elérhető számodra gyalog, kerékpárral, valamilyen mikromobilitási eszközzel vagy az otthonodtól számítva kombináltan gyalog + valamilyen más fenntartható közlekedési eszközzel (ideértve a közösségi közlekedést is). Célunk, hogy ez terület minél nagyobb legyen a számodra és az, hogy lehetőleg könnyen átjárható és akadálymentes legyen. Szeretnénk, ha otthonod közelében a lehető legtöbb alapszolgáltatást megtelepedne, és hogy minél inkább előnyben részesülne a fenntartható közlekedés.

Könnyedén megközelíthető város

Annyi a városod, amennyi 15 perc alatt elérhető. Kényelmes és minél rövidebb, átjárhatóbb várost hozunk létre. Célzott problémákat, és kihívásokat jelölünk meg, és felkutatjuk a partnereket, akik segítségével jobb megoldások valósíthatóak meg.

A közterület átadása a közösségeknek

Forgalomcsillapítás és a parkolás valós költségeinek beárazásának elősegítése annak érdekében, hogy a közterület használata demokratizálódjon. Részt veszünk társadalmasítási projektekben annak érdekében, hogy a társadalom tagjai minél inkább megismerhessék a közterület igazságosabb elosztásának előnyeit.  

Igényes városi környezet megteremtése

Az igényes, élhető és tiszta városi környezet megteremtésére irányuló projekteket bonyolítunk le. 

Városfejlesztési és urbanisztikai események

Önállóan és együttműködve más szervezetekkel urbanisztikai és városfejlesztési eseményeket és panelbeszélgetéseket szervezünk, hogy közelebb hozzuk az aktuális urbanisztikai kihívásokat a közösség tagjai számára, és az érintetteket bevonva dolgozzunk a megoldásokon.

Fenntartható közlekedés

Sétáló-, és kerékpárosbarát várost, a mikromobilitást és a közösségi közlekedés használatát ösztönözzük. A közösségi kerékpár-, és autómegosztó szolgálatatások igénybevételével kapcsolatos ügyeket tematizálunk. Szemléletformáló tevékenység révén dolgozunk azért, hogy egy 21. századi városi, fenntartható közlekedési mix alakuljon ki és ebben partnerünk legyen a lakosság és a döntéshozók is.

Szomszédsági szolgáltatások

Facilitáljuk a környékeden a hiányzó szolgálatások megtelepedését. Célunk, hogy minél több, magas színvonalú, széles igényeket lefedő szolgáltató telepedjen meg minden „15 perces városban”. 

Városi innovációk meghonosítása

A technológia fejlődésével járó technikai vívmányok megismertetése a városlakókkal. Ezen innovatív megoldások a mindennapi életbe történő beágyazásának elősegítése.

Lépj velünk kapcsolatba