„PARK(ING) DAY” LESZ ERZSÉBETVÁROSBAN!

Itt az alkalom: mutassuk meg, hogy a város nem csak a parkolásról szól. Szeptember 16-án megrendezzük az erzsébetvárosi parking day-t, ami egy olyan péntek délutáni program, amire társasházi közösségek, civil szervezetek és cégek jelentkezését várjuk mihamarabb. A program lényege, hogy ki-ki kinéz magának egy VII. kerületi parkolóhelyet (például a társasháza/székhelye/üzlete előtt) és bejelent a rendőrségen oda egy demonstrációt a park(ing) day időpontjára. A folyamat nagyon egyszerű és segítünk téged minden szükséges információval.

MIÉRT CSATLAKOZZ?

Azzal, hogy csatlakozol, kiállsz egy nagyon fontos ügy mellett. Kiállásodat látni fogják partnereid/vásárlóid, így ez egy erős üzenet arra vonatkozóan, hogy számodra fontos a fenntartható városi környezet és az, hogy a város elsősorban az emberekről szóljon. Az esemény garantáltan ütős lesz (ha kimaradsz bánni fogod). Azzal kapcsolatban, hogy részt akarsz venni a Park(ing) Day-en egy e-mailt várunk tőled mihamarabb, az alábbi e-mail címen:

Nagy Diófa - Wesselényi

PARK(ING) DAY ERZSÉBETVÁROSBAN

A Park(ing) Day 2005-ben indult San Franciscoban, ma pedig már világszinten sok-sok városban megrendezik szeptember közepén az eseményt, amikor lakók, civilek, vállalkozások parkolókat foglalnak el, hogy ott közösségi (és/vagy) „zöld” tevékenységet valósítsanak meg. Mindezt parkolóhelyenként egy-egy demonstrációként bejelentve a rendőrségen. A cél, felhívni a figyelmet arra, hogy értékes városi funkciók jelenhetnének meg a sűrűn beépített környéken, ha ott csökkenhetne az utcai parkolóhelyek száma.

Idén a VII. kerületben mi rendezzük meg a Park(ing) Day-t. A kitelepüléseket és a programokat összefogja, és integrált esemény-sorozatban teszi bárki számára könnyen elérhetővé a Kis Távolságok Városa Alapítvány és partnere, Erzsébetváros legnagyobb közösségi média oldala: a Színes Erzsébetváros. A program nem jöhetne létre a kezdeményezést és a szervezésben együttműködő-támogató Erzsébetváros Fenntarthatósági és Klímakabinet támogatása nélkül (vagyis az önkormányzat is jó szemmel nézi az akciót).

 

 

ÍGY CSATLAKOZZ!

1. Találd ki, hogy mit csinálnál a társasházad/székhelyed/üzleted előtt álló 1 db. parkolóhelyen. Néhány ötlet: berendezheted bútorokkal, székekkel, növényekkel. Szervezhetsz oda társasozást, kiállítást, valamilyen foglalkozást (közös jóga, valamilyen kézműves tevékenység stb. stb.) Légy kreatív és használd ki ezt a lehetőséget akár arra is, hogy másokkal is megismertesd tevékenységedet, vagy azokat az értékeket, amik mellett kiállsz. Fontos, hogy az általunk szervezett program szigorúan kereskedelmi tevékenység mentes, ezért kérünk, hogy az általad szervezendő program ne legyen árusítással egybekötött. Szintén fontos, hogy a program ne legyen diszkriminatív jellegű vagy pártpolitikai célú.

2. Vedd fel velünk mihamarabb a kapcsolatot az info@kistavolsagokvarosa.hu e-mail címen keresztül. Mi tartjuk össze az egyes jelentkezők programjait egy egységes kommunikációban és segítünk abban, hogy 5 percnél ne tartson tovább parkolóhely foglalással járó bürokrácia. Azzal, hogy jelzed csatlakozási szándékod, a programod felkerül nagy elérésű online felületeinkre, és segítünk abban, hogy tevékenységed híre sokakhoz eljusson.

3. A segítségünkkel (tényleg nagyon egyszerű, még bejelentés mintát is küldünk, ahova kb. csak az adatokat kell beírd) jelentsd be a demonstrációt 2022. szeptember 16. 13:30 – 18:30 óra közöttre (ezzel kapcsolatban egyeztessünk majd, hogy ne akadj el és az egész egyszerű és gyors legyen). Maga a program 14:00 és 18:00 óra között lesz megtartva, de fél órás előkészület kellhet, illetve a 6-kor végződő program után szintén legyen kellő idő elpakolni.

4. Tájékoztass minket folyamatosan, maradjunk kapcsolatban, majd szeptember 16-án 14:00 óra előtt foglald el az általad kinézett parkolót és valósítsd meg az elképzelésedet. Mi (és az önkormányzat fotós-videós kollégái is) kijövünk majd megörökíteni a funkcióváltott parkolóhelyet, így tényleg erősítheted az esemény előtt/alatt és még az esemény után is azt a képet, hogy te kiállsz emellett a fontos kezdeményezés mellett.

5. A délután 6-kor szedj össze mindent, amivel kitelepültél, és hagyd üresen és tisztán a parkolóhelyet.